Challenge
van frustratie naar meer rust & geduld
6, 7 & 8 september 2023. Meedoen is gratis!

Doe je mee? Meld je hier aan!

De challenge is gratis & online, na aanmelding ontvang je een mail ter bevestiging.
Een paar dagen voor de challenge ontvang je de Zoom link, die jou toegang geeft tot de dagelijkse sessies.

Ontdek hoe ook jij met meer rust en geduld kunt reageren in lastige situaties
zonder die eeuwige frustratie - zodat jij weer die leuk en relaxte wordt. Altijd en overal!

Vind je het ook zo lastig om rustig te blijven als je kind gillend door de supermarkt rent terwijl je al 100x hebt gezegd dat het zachter moet? De verontwaardigde blikken van omstanders prikken vijandig in je rug. 

Zou je het wel willen uitschreeuwen als je kind weer eens tergend langzaam is bij het uitkiezen wat 'ie aan wil 's ochtends? Terwijl het al bijna tijd is om naar school te gaan.

En lukt het je rustig te blijven als je kind voor de 10e keer voor je staat met steeds dezelfde vraag?  

Van die frustrerende situaties die het stoom uit je oren doen komen. En je soms op je tanden moet bijten om geen verkeerde dingen te zeggen. Opmerkingen van omstanders. Familie, vrienden, collega's die het niet begrijpen.

Erg frustrerend!

Gelukkig kan het ook anders…

Want reageren vanuit die (primaire) emotie? Beter van niet. Dan ga je afreageren op je kind. Boos doen tegen of huilen bij omstanders. Krijg je boze reacties of medelijden terug. Dat laatste goed bedoeld. Je hebt er alleen geen zak aan. Het drukt je juist verder de lastige situatie in.

Ontdek wat jij anders kunt doen om die frustratie te voorkomen!
 

Wat je ontdekt in deze challenge...

Tijdens de challenge gaan we aan de slag met die situaties waar je het meest tegen aan loopt. Situaties waarin de frustratie hoog kan oplopen. Die het stoom soms letterlijk uit je oren doen spuiten. Situaties waarin je kind, omstanders, een vriendin of collega het bloed onder je nagels vandaan haalt. Door gedrag, een vervelende opmerking of onbegrip.

Zulke situaties zeggen iets over de ander. Maar vooral zegt het iets over jezelf. Over hoe jij op dat moment in je vel zit. Je krijgt namelijk doodleuk een mega grote spiegel voorgehouden ;-)

Samen kijken we wat er precies gebeurt in die situaties waarin je getriggerd wordt. Waar je frustratie of boosheid op zo’n moment eigelijk vandaan komt. Wat dat gevoel zegt over jezelf en wat je daarvan kunt leren. Door je bewust te worden van je triggers kun er er anders mee omgaan waardoor die lastige situaties ineens niet meer zo lastig voor je zijn.

Ik laat je visualiseren hoe je met zo'n situatie om zou willen gaan. Zo ontdek je wat je kunt doen om dat ook werkelijk voor elkaar te krijgen. Hoe je met je eigen geraaktheid omgaat zodat het geen invloed heeft op de situatie. En hoe je kunt inspelen op het gedrag van de ander. Zodat je weer die leuke en relaxte moeder, vriendin of collega kunt zijn. Het resultaat?

Meer rust in jezelf én daarmee voor je kind!

Wat gaan we doen in de challenge?

  • we nemen je eigen handelen in lastige situaties onder de loep. Wat maakt het voor jou lastig? Waar word je geraakt? Wat zijn jouw triggers?
  • visualiseren hoe je het liefst met lastige situaties om zou willen gaan. Wat voor moeder, vriendin of collega je wil zijn. Die keuze heb je namelijk.
  • om vervolgens te kijken wat je te doen hebt om dat voor elkaar te krijgen.


Doe je mee?

De challenge is gratis & online, na aanmelding ontvang je een mail ter bevestiging.
Een paar dagen voor de challenge ontvang je de Zoom link, die jou toegang geeft tot de dagelijkse sessies.

Wie ben ik?

Ik ben een ambitieuze vrouw met meerdere rollen. Maar ach wie niet tegenwoordig ;-) Ik ben vrouw, partner van, dochter, vriendin, collega en bovenal moeder. Moeder van een zoon met autisme en een puber met hoogbegaafdheid. Ik heb daardoor best een aardig beeld van de frustraties die je dagelijks tegenkomt. Al zul je mij niet snel horen zeggen dat ik als geen ander weet wat je meemaakt. Of dat ik ervaringsdeskundige ben. Dat laatste ben ik in zekere zijn natuurlijk wel maar enkel binnen mijn eigen gezin. Ik heb alleen maar moeder-ervaring in mijn eigen gezin, met mijn eigen jongens met hun eigen eigenaardigheden. Mijn ervaring is niet de jouwe net als dat mijn kinderen niet de jouwe zijn. Dat realiseer ik me dondersgoed. Ik heb dan ook niet dé standaard oplossing voor jou omdat elk gezin, elke situatie anders is.

Wat ik wel voor je heb is mijn kundig oog en fijn gevoel waarmee ik jou help te reflecteren op die lastige situaties die je dagelijks tegenkomt en op je eigen gedrag en gedachten daarbij. Zodat jij gaat zien welke patronen zich hebben ontwikkeld in jouw gezin en waar die patronen niet helpend zijn voor jou en je kinderen. Daar ben ik wel ervaringsdeskundige in want daar help ik al jaren vrouwen mee ;-)

Het mooie hiervan is dat je die patronen ook gaat herkennen in je vriendschappen, omgang met familie of collega's. Zo vang je meerdere vliegen in een klap want je triggers zijn vaak hetzelfde en kom je overal tegen.

Hidde is inmiddels 11 en het gaat er bij ons thuis nog regelmatig heftig aan toe. Het is op die momenten een uitdaging om met hem in contact te blijven. Om te voelen waar ik zelf geraakt word door de situatie én vervolgens mijn reactie naar Hidde daar niet door te laten beïnvloeden. Dat lukt me niet altijd. Soms verlies ik ook gewoon mijn geduld. Wel heb ik gemerkt dat de nodige duidelijkheid en een gezonde portie zelfreflectie het contact flink verbetert.

Mijn naam is Mieke de Gunst. Ik geef al 8 jaar trainingen om ouders en begeleiders te leren hoe ze in contact blijven met kinderen met autisme waardoor het voor de kinderen makkelijker is om hun aandacht erbij te houden en in beweging te komen. Zo wordt de begeleiding een stuk makkelijker en leuker!

Ik vind het iedere keer weer geweldig als een moeder die mijn training heeft gevolgd me vertelt dat ze rustig heeft kunnen blijven in een lastige situatie met haar kind. Of dat een vader verteld dat hij voor het eerst echt contact heeft ervaren met zijn kind doordat hij het geduld had om in de flow van zijn kind mee te bewegen. 

Ik ontmoet je graag tijdens de challenge!


“Zo fijn om meer handelingsperspectief te hebben in lastige situaties. Ik weet nu wat me triggert of boos maakt en dat ligt vaak niet aan het gedrag van het kind. Goede handvatten gekregen om daarmee om te gaan.”


Simone / moeder & logopediste

Praktisch

De challenge is 6 , 7 en 8 september. Elke ochtend van 9.30 tot ca. 10 uur. Live via Zoom. Na je aanmelding ontvang je de Zoom link die jou toegang geeft tot de sessies. Kun je er niet live bij zijn? Geen probleem! Na afloop stuur ik je de opname en de opdrachten toe.

Meedoen is gratis!

Waar?

Vanaf je eigen laptop of pc, lekker thuis

Wanneer?

Woensdag 6, donderdag 7 en vrijdag 8 september 2023. Elke ochtend om 9.30 uur live via Zoom

Twijfel je nog?

Bedenk eens hoe fijn het is als je weet wat je zelf kunt doen om met lastige situaties om te gaan. Wat een rust het jou en je kind, kan opleveren. Dat is toch heerlijk! Meedoen kost je slechts 30 tot 45 minuten per dag. Dat is voor de Zoom sessie en de opdrachten die je krijgt. 

Doe gewoon mee!

Ja, ik doe mee!

De challenge is gratis & online, na aanmelding ontvang je een mail ter bevestiging.
Een paar dagen voor de challenge ontvang je de Zoom link, die jou toegang geeft tot de dagelijkse sessies.


“Een echte aanrader! Veel tips gekregen hoe te reflecteren op een lastige situatie. Mijn eigen frustraties en emotie daarin te bekijken om zo te zorgen dat ik die niet op mijn kind afreageer.”


Carola / moeder & opruimcoach