Masterclass
'Tekenen met je client'
25 euro incl. btw

Ja, ik wil alvast op de verheuglijst!

Na aanmelding zet ik je - vrijblijvend - op de verheuglijst voor de betaalde masterclass. Dan blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de Masterclass.
De eerste Masterclass zal naar verwachting in september zijn. 

Na deze Masterclass teken jij met gemak tijdens de gesprekken met jouw clienten met autisme waardoor  jullie gesprekken leuker én effectiever worden.
 Zelfs als je nu denkt dat je niet kunt tekenen!

Vind je het ook zo lastig om je clienten betrokken te houden bij het gesprek? Zijn ze steeds afgeleid? En hoe zorg je dat ze begrijpen wat jij verteld? Zonder dat je alles steeds weer moet herhalen?

Erg frustrerend!

Omgaan met clienten met autisme is niet altijd even makkelijk. Ze zijn snel afgeleid en daardoor al snel het overzicht kwijt. Je ondersteunt je woorden misschien met pictogrammen en foto’s maar merkt dat je client toch zijn aandacht verliest en niet in actie komt.

Gelukkig kan het ook anders…

Ontdek hoe simpel en effectief tekenen is om jouw client te helpen.

Wat je leert tijdens deze Masterclass...

Het idee is nog vers dus ik weet nog niet precies hoe de Masterclass er uit gaat zien. Wat ik wel weet is dat de basis van het tekenen niet zal ontbreken. Dat je met gemak tekent tijdens de gesprekken met jouw clienten waardoor jullie elkaar beter begrijpen en de client makkelijker zijn aandacht erbij houdt.  Zelfs als je nu denkt dat je niet kunt tekenen!

Heel veel teken-inspiratie zodat je voortaan makkelijker tekent!

Ja, ik wil alvast op de verheuglijst!

Na aanmelding zet ik je - vrijblijvend - op de verheuglijst voor de betaalde masterclass. Dan blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de Masterclass.
De eerste Masterclass zal naar verwachting in september zijn. 

Wie ben ik?

Als moeder van een zoon met autisme weet ik als geen ander welke frustraties je kunt tegenkomen in de communicatie met kinderen met autisme tegenkomt. Hidde is inmiddels 9 en het is nog regelmatig zoeken naar de juiste manier om met hem te communiceren. Wel heb ik gemerkt dat tekenen de communicatie flink verbetert.

Mijn naam is Mieke de Gunst. Ik geef al een jaar of 8 trainingen om mensen te leren hoe ze tekenen kunnen toepassen in de communicatie met anderen. Maar thuis tekende ik tot 4 jaar geleden nooit op die manier.

Tot ik op een dag dat ik stapelgek werd van Hidde. Hij bleef maar vragen of hij op de iPad mocht.

Uit pure frustratie tekende ik voor hem welke activiteiten er eerst zouden komen, voordat hij op de iPad mocht. Zo kon hij zien wat er zou gaan gebeuren en wanneer.

En toen gebeurde er iets ongelofelijks!

Het eerste wat Hidde zei was: "maar mam, dat is geen iPad hoor!". Ik zie alleen maar oh. En toen begon hij te vertellen wat ik er nog bij moest tekenen. Dat deed ik. En toen keek Hidde naar de tekening, zei “oké mama” en ging lekker zitten spelen. De rest van de middag heb ik hem niet meer over de iPad gehoord.

Dit moeten meer mensen ervaren, schoot er meteen door me heen. En dat is de reden dat ik ook “teken”-trainingen ben gaan geven aan begeleiders van kinderen en (jong)volwassenen met autisme. Ik heb contact gezocht met autisme experts en heb inmiddels een hoop boeken gelezen over autisme. Die kennis en kunde heb ik verwerkt in de training.

Ik vind het iedere keer weer geweldig als een begeleider die mijn training heeft gevolgd me vertelt dat haar client ineens wel begrijpt wat-ie moet doen, nadat ze voor hem heeft getekend. Of dat een leerkracht verteld dat het de leerling is gelukt om zelfstandig zijn handen te wassen met hulp van een tekening.

Ik laat je tijdens deze masterclass graag de kracht van eenvoudige tekeningen in de communicatie met jouw client met autisme ervaren. Ik verwelkom je graag!


“Dat de details in een symbool het ‘m doen voor de herkenning had ik niet gedacht. Bedankt voor de tips om tekeningen te maken die de kinderen herkennen”


Marleen / leerkracht

Praktisch

Het idee is nog vers dus nog niet helemaal in kannen en kruiken maar...

Het idee is dat ik de betaalde Masterclass één keer per maand ga geven via Zoom. De masterclass zal 1,5 uur gaan duren en  zal 25 euro inclusief btw kosten.

Elke Masterclass krijgt een eigen thema mee. Hierbij denk ik aan aandacht vasthouden in een gesprek, werken met een gesprekstemplate, hoe pak je tekenen in een gesprek aan, bv. als je iets wilt uitleggen of aanleren.


Waar?

Vanaf je eigen laptop of pc, lekker thuis

Wanneer?

Dat ga ik nog plannen. Naar verwachting is de eerste Masterclass eind september 2021.

Vind je dit interessant?

Meld je dan vrijblijvend aan voor de verheuglijst en blijf op de hoogte van de  Masterclass.

Ja, ik wil alvast op de verheuglijst!


Na aanmelding zet ik je - vrijblijvend - op de verheuglijst voor de betaalde masterclass. Dan blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de Masterclass.
De eerste Masterclass zal naar verwachting in september zijn. 


“Een echte aanrader veel tips gekregen en het tekenen viel reuze mee. Je hoeft inderdaad geen ster te zijn in tekenen om de kinderen meer duidelijk te kunnen maken.”


Miriam van der Borght opvoedcoach