Masterclass
'Tekenen in gesprek met je cliënt'
donderdag 23 september 2021 - van 9.00 tot 11.00 uur

Je ontvangt per mail een bevestiging van je aanmelding. 2 dagen voor de Masterclass ontvang je
een mail met de Zoomlink waarmee je kunt deelnemen aan de Masterclass. 

Na deze Masterclass teken jij met gemak tijdens de gesprekken met jouw cliënten met autisme waardoor jullie gesprekken leuker én effectiever worden.
 Zelfs als je nu denkt dat je niet kunt tekenen!

Vind je het ook zo lastig om je cliënten betrokken te houden bij het gesprek? Zijn ze steeds afgeleid? En hoe zorg je dat ze begrijpen wat jij verteld? Zonder dat je alles steeds weer moet herhalen?

Erg frustrerend!

Omgaan met cliënten met autisme is niet altijd even makkelijk. Ze zijn snel afgeleid en daardoor al snel het overzicht kwijt. Je ondersteunt je woorden misschien met pictogrammen en foto’s maar merkt dat je client toch zijn aandacht verliest en niet in actie komt.

Gelukkig kan het ook anders…

Ontdek hoe simpel en effectief tekenen is om jouw cliënten te helpen.

Wat je leert tijdens deze Masterclass...


In de Masterclass "Tekenen in gesprek met je client" ontdek je in 2 uur tijd hoe je tekenen effectief inzet in de gesprekken met jouw cliënten met autisme. Om er voor te zorgen dat ze hun aandacht bij het gesprek kunnen houden. Dat ze naar je luisteren zonder steeds weer afgeleid te worden/zijn. Hoe je ze met tekenen helpt om afspraken te onthouden of om nieuwe vaardigheden aan te leren.

Na deze Masterclass ga je vol enthousiasme naar huis. Bij wijze van spreken dan want de masterclass is online. Dat je met gemak tekent tijdens de gesprekken met jouw cliënten waardoor jullie elkaar beter begrijpen en de cliënt makkelijker zijn aandacht erbij houdt.  Zelfs als je nu denkt dat je niet kunt tekenen!

Heel veel teken-inspiratie zodat je voortaan makkelijker tekent
tijdens de gesprekken met jouw cliënten!

  • Waarom tekenen zo goed werkt voor jouw cliënten met autisme;
  • Hoe je eenvoudig tekeningen maakt van (soms abstracte) begrippen die je in gesprekken veel gebruikt;
  • Hoe je tekenen in de gesprekken met jouw cliënten aanpakt om ze te helpen hun aandacht bij het gesprek te houden.

Doe je mee?

In de Masterclass "Tekenen in gesprek met je cliënt" ontdek je in 2 uur hoe je tekenen
toepast in de gesprekken met jouw cliënten met autisme. 

Zo worden jullie gesprekken leuker én effectiever!

En dat voor slechts € 25,- incl. btw!

Je ontvangt per mail een bevestiging van je aanmelding. 2 dagen voor de Masterclass ontvang je
een mail met de Zoomlink waarmee je kunt deelnemen aan de Masterclass. 

Wie ben ik?

Als moeder van een zoon met autisme weet ik als geen ander welke frustraties je kunt tegenkomen in de communicatie met kinderen met autisme tegenkomt. Hidde is inmiddels 9 en het is nog regelmatig zoeken naar de juiste manier om met hem te communiceren. Wel heb ik gemerkt dat tekenen de communicatie flink verbetert.

Mijn naam is Mieke de Gunst. Ik geef al een jaar of 8 trainingen om mensen te leren hoe ze tekenen kunnen toepassen in de communicatie met anderen. Maar thuis tekende ik tot 4 jaar geleden nooit op die manier.

Tot ik op een dag dat ik stapelgek werd van Hidde. Hij bleef maar vragen of hij op de iPad mocht.

Uit pure frustratie tekende ik voor hem welke activiteiten er eerst zouden komen, voordat hij op de iPad mocht. Zo kon hij zien wat er zou gaan gebeuren en wanneer.

En toen gebeurde er iets ongelofelijks!

Het eerste wat Hidde zei was: "maar mam, dat is geen iPad hoor!". Ik zie alleen maar oh. En toen begon hij te vertellen wat ik er nog bij moest tekenen. Dat deed ik. En toen keek Hidde naar de tekening, zei “oké mama” en ging lekker zitten spelen. De rest van de middag heb ik hem niet meer over de iPad gehoord.

Dit moeten meer mensen ervaren, schoot er meteen door me heen. En dat is de reden dat ik ook “teken”-trainingen ben gaan geven aan begeleiders van kinderen en (jong)volwassenen met autisme. Ik heb contact gezocht met autisme experts en heb inmiddels een hoop boeken gelezen over autisme. Die kennis en kunde heb ik verwerkt in de training.

Ik vind het iedere keer weer geweldig als een begeleider die mijn training heeft gevolgd me vertelt dat haar client ineens wel begrijpt wat-ie moet doen, nadat ze voor hem heeft getekend. Of dat een leerkracht verteld dat het de leerling is gelukt om zelfstandig zijn handen te wassen met hulp van een tekening.

Ik laat je tijdens deze masterclass graag de kracht van eenvoudige tekeningen in de communicatie met jouw client met autisme ervaren. Ik verwelkom je graag!


“Dat de details in een symbool het ‘m doen voor de herkenning had ik niet gedacht. Bedankt voor de tips om tekeningen te maken die de kinderen herkennen”


Marleen / leerkracht

Praktisch

Op donderdag 23 september geef ik de eerste Masterclass "Tekenen in gesprek met je cliënt".

In 2 uur tijd gaan we samen al tekenend ontdekken hoe je tekenen effectief inzet in de gesprekken met jouw clienten met autisme. Om er voor te zorgen dat ze hun aandacht bij het gesprek kunnen houden. Dat ze naar je luisteren zonder steeds weer afgeleid te worden/zijn.  Hoe je ze met tekenen helpt om afspraken te onthouden of om nieuwe vaardigheden aan te leren.

Na deze Masterclass ga je vol enthousiasme naar huis. Bij wijze van spreken dan want de masterclass is online. Dat je met gemak tekent tijdens de gesprekken met jouw clienten waardoor jullie elkaar beter begrijpen en de client makkelijker zijn aandacht erbij houdt.  Zelfs als je nu denkt dat je niet kunt tekenen!

Waar?

Vanaf je eigen laptop of pc, lekker thuis

Wanneer?
De eerste online Masterclass "Tekenen in gesprek met je cliënt" is op donderdag 23 september 2021 van 9.00 tot 11.00 uur.

Kun je niet op deze datum en wil je wel graag de Masterclass volgen? Schrijf je dan toch in want na afloop van de Masterclass ontvang je de opname die je tot 2 weken na datum kunt terugkijken.

Kosten?
Om mee te doen aan de Masterclass betaal je slechts 25,- euro inclusief btw. 

Vind je dit interessant?

Meld je dan aan voor de Masterclass.


Je ontvangt per mail een bevestiging van je aanmelding. 2 dagen voor de Masterclass ontvang je
een mail met de Zoomlink waarmee je kunt deelnemen aan de Masterclass. 


“Een echte aanrader veel tips gekregen en het tekenen viel reuze mee. Je hoeft inderdaad geen ster te zijn in tekenen om je cliënten meer duidelijk te kunnen maken.”


Miriam van der Borght opvoedcoach