De "Hoe teken je..." challenge
Ontvang 5 video's met tekenopdrachten in je mailbox. Gratis!

Teken je mee? Schrijf je hieronder in!

De challenge is gratis & online, na aanmelding ontvang je per mail een bevestiging van je aanmelding.
Ik zal je ook na de challenge blijven inspireren. Alleen als jij dat wilt. Je kunt je altijd makkelijk uitschrijven.

Dé challenge waarin je leert hoe je - met tekeningen - jouw kind duidelijkheid geeft in de drukke decembermaand. 

Herken je dit?

  • Je kind wordt onrustig bij het idee dat Sinterklaas straks weer komt. 
  • Je kind zit met zoveel vragen en jouw antwoorden lijken hem maar niet gerust te kunnen stellen.
  • Je kind slaapt slechter in de decembermaand en ziet op tegen de festiviteiten op school
  •  Je vraagt je af wat je kunt doen om je kind gerust te stellen  
  • Je bent op zoek naar tips en manieren om de rust in huis te bewaren tijdens de drukke decembermaand

De decembermaand brengt een hoop stress en onzekerheid mee voor jouw kind met autisme. Sinterklaas komt met veel bombarie, gaat weer in stilte en dan nog even kerst vieren op school. Het is in deze drukke maand dan ook extra belangrijk dat je zorgt voor de nodige duidelijkheid en structuur. 

Tekenen geeft duidelijkheid! 


Ik laat je graag ervaren hoe je door te tekenen meer duidelijkheid en rust creëert in de drukke decembermaand. Met tekenen bedoel ik dan gewoon simpele tekeningetjes waarmee je kunt laten zien wat er gaat gebeuren of uitlegt wat er van je kind wordt verwacht. Net als pictogrammen eigenlijk maar dan aangepast aan je situatie. 

Wat je leert in deze challenge...

In deze challenge leer je simpele tekeningen maken, die je gebruikt om jouw kind uit te leggen wat er gaat gebeuren. Je krijgt tips hoe je woorden omdenkt naar tekeningen. En bruikbare tools om je kind voor te voorbereiden op o.a. pakjesavond of het sinterklaas feest op school. In een aantal video's doe ik het je stap voor stap voor en jij tekent makkelijk mee.

Je gaat zien dat de tekeningen ook meteen duidelijk maken wat er nog onduidelijk is voor je kind. Je ontwikkelt inzicht in de denkwereld van je kind waardoor je tekenen effectief kunt in zetten om je kind de drukke decembermaand door te helpen. Het resultaat?

Meer rust voor jouw kind én daarmee voor jou!

Concreet leer je:

  • Hoe je tekenen gebruikt om de onzekerheid rondom Sinterklaas en Kerst bij je kind weg te nemen
  • Hoe je woorden omdenkt naar tekeningen én hoe je die tekeningen vervolgens gebruikt om je kind uit te leggen wat er gaat gebeuren
  • Dat je écht wel kunt tekenen ook al denk je nu nog van niet (het hoeft namelijk niet mooi te zijn)!


Schrijf je hieronder in!

De challenge is gratis & online, na aanmelding ontvang je per mail een bevestiging van je aanmelding. 
Ik zal je ook na de challenge blijven inspireren. Alleen als jij dat wilt. Je kunt je altijd makkelijk uitschrijven.

Wie ben ik?

Als moeder van een zoon met autisme weet ik als geen ander welke stress de decembermaand met zich mee kan brengen. Hidde is inmiddels 8 maar het is elk jaar weer zoeken naar de juiste manier om met hem te communiceren over Sinterklaas en alles er rondom heen. Wel heb ik gemerkt dat tekenen de communicatie flink verbetert.

Mijn naam is Mieke de Gunst. Ik geef al een jaar of 7 trainingen om mensen te leren hoe ze tekenen kunnen toepassen in de communicatie met anderen. Maar thuis tekende ik tot 3 jaar geleden nooit op die manier.

Tot ik op een dag dat ik stapelgek werd van Hidde. Hij bleef maar vragen of hij op de iPad mocht.

Uit pure frustratie tekende ik voor hem welke activiteiten er eerst zouden komen, voordat hij op de iPad mocht. Zo kon hij zien wat er zou gaan gebeuren en wanneer.

En toen gebeurde er iets ongelofelijks!

Hidde keek naar de tekening, zei “oké mama” en ging lekker zitten spelen. De rest van de middag heb ik hem niet meer over de iPad gehoord.

Dit moeten meer ouders ervaren, schoot er meteen door me heen. En dat is de reden dat ik ook “teken”-trainingen ben gaan geven aan ouders of begeleiders van kinderen met autisme. Ik heb contact gezocht met autisme experts en heb inmiddels een hoop boeken gelezen over autisme. Die kennis en kunde heb ik verwerkt in de training.

Ik vind het iedere keer weer geweldig als een moeder die mijn training heeft gevolgd me vertelt dat haar kind ineens wel begrijpt wat-ie moet doen, nadat ze voor hem heeft getekend.

Ik laat je tijdens deze challenge graag de kracht van tekenen in de communicatie met jouw kind met autisme ervaren. Ik verwelkom je graag in de challenge.


"Fijne, rustige en duidelijke uitleg! Mijn kinderen hebben geboeid mee getekend en vonden het ook super leuk. Kracht van eenvoud is heel duidelijk naar voren gekomen met wat basis technieken doen al wonderen! Bedankt"


Marieke van der Broek 

Hoe werkt de challenge?

In de week van 9 t/m 12 november ontvang je elke ochtend een mail met een video en een (teken) opdracht. In de besloten facebookgroep van de challenge kun je – als je wilt – je tekeningen delen en inspiratie opdoen. Daar geef ik ook tips en feedback op de tekeningen.

Meedoen is gratis!


Waar?

Vanaf je eigen laptop of pc, lekker thuis

Wanneer?

9 t/m 12 november 2019

--> Als je na deze tijd inschrijft, ontvang je direct de links naar alle challenge video's. Deze video's kun je tot pakjesavond bekijken.

Twijfel je nog?

Bedenk eens wat een rust het jou en jouw kind kan opleveren in de drukke decembermaand. Dat is toch heerlijk! Meedoen kost je slechts 15 minuten per dag. En het tekenen? Bij deze manier van tekenen niet gaat om het mooie maar om het herkenbaar zijn van je tekeningen. Dat kun je leren want ik geloof dat iedereen kan tekenen. Tijdens de challenge neem ik je daar stap voor stap in mee.

Doe gewoon mee!

Schrijf je hieronder in!

De challenge is gratis & online, na aanmelding ontvang je per mail een bevestiging van je aanmelding.
Ik zal je ook na de challenge blijven inspireren. Alleen als jij dat wilt. Je kunt je altijd makkelijk uitschrijven.


“Een echte aanrader veel tips gekregen en het tekenen viel reuze mee. Je hoeft inderdaad geen ster te zijn in tekenen om de kinderen meer duidelijk te kunnen maken.”


Miriam van der Borght 


FAQ - Veelgestelde vragen...

Voor wie is deze challenge?

Hoe werkt de challenge?

Ik kan niet goed tekenen, is dat een probleem?

Is het mogelijk om later in te stromen?

Ik heb weinig tijd. Hoeveel tijd kost de challenge?