GRATIS & ONLINE 
De "Hoe teken je..." challenge
30 maart t/m 3 april 2020 (autisme week)


Dé challenge waarin je heel veel nieuwe symbolen leert tekenen zodat je altijd inspiratie hebt als je de dagplanning voor jouw kind met autisme wilt tekenen.

Doe je mee? Schrijf je hieronder in!


De challenge is online, na aanmelding ontvang je per mail een bevestiging van je aanmelding. In aanloop naar de challenge ontvang je een aantal mailtjes ter inspiratie.

Ik zal je ook na de challenge blijven inspireren. Alleen als jij dat wilt. Je kunt je altijd makkelijk uitschrijven.

Herken je dit?

 Hoe zorg je ervoor dat jouw kind in actie komt? Hoe leg jij hem uit wat er gaat gebeuren?

Als ouder van een kind met autisme weet je hoe belangrijk het is om je woorden te ondersteunen met plaatjes. Je gebruikt thuis misschien wel pictogrammen en foto’s in de communicatie met je kind. Toch merk je dat het niet altijd goed werkt.

Dan weer staan er teveel details op een pictogram, dan juist weer te weinig. En kan je kind er niets mee. Of op de foto staan rode regenlaarzen terwijl je kind inmiddels blauwe heeft. En dan vertikt hij het om zijn regenlaarzen aan te trekken.

Wat als...

 ...je in zulke situaties nou eens zelf zou kunnen tekenen….


Dan wordt iets uitleggen een stuk eenvoudiger!


Gewoon simpele tekeningen waarmee je stap voor stap laat zien wat er moet gebeuren. Net als pictogrammen eigenlijk maar dan aangepast aan je situatie. Want...


Tekenen geeft duidelijkheid!

 

In de "Hoe teken je..." challenge laat ik je graag ervaren hoe simpel het eigenlijk is om zelf tekeningen te maken om te gebruiken in de communicatie met jouw kind. Om op een leuke én effectieve manier uit te kunnen leggen wat er gaat gebeuren. Zo creëer je overzicht en geef je je kind duidelijkheid over de situatie. 

Doe mee aan de GRATIS challenge én leer...

(Speciaal voor ouders met kinderen met autisme)

In deze challenge leer je hoe je zelf simpele tekeningen kunt maken van alledaagse voorwerpen en begrippen zodat je die kunt gebruiken om jouw kind uit te leggen wat er gaat gebeuren. En krijg je tips hoe je woorden omdenkt naar tekeningen. In een aantal video's doe ik het je stap voor stap voor en kun jij gewoon natekenen.

Door de tekeningen vervolgens aan je kind te laten zien, kun je checken of de tekeningen herkenbaar zijn voor je kind. Of dat er nog details ontbreken. Kinderen geven dat vanzelf aan. Zo ontwikkel je spelenderwijs inzicht in de denkwereld van je kind waardoor je tekenen effectief kunt in zetten om je kind door de dag te helpen. Het resultaat?

Heel veel teken-inspiratie zodat je altijd weet wat je kunt tekenen!

Concreet leer je:

  • Hoe je een aantal dagelijkse voorwerpen en begrippen op een eenvoudige manier kunt tekenen. Ik doe het je stap voor stap voor. 
  • Hoe je woorden omdenkt naar tekeningen én hoe je die tekeningen vervolgens gebruikt om je kind uit te leggen wat er gaat gebeuren
  • Én dat je écht wel kunt tekenen ook al denk je nu nog van niet (het hoeft namelijk niet mooi te zijn)!


Schrijf je hieronder in!

De challenge is online, na aanmelding ontvang je per mail een bevestiging van je aanmelding. In aanloop naar de challenge ontvang je een aantal mailtjes ter inspiratie.

Ik zal je ook na de challenge blijven inspireren. Alleen als jij dat wilt. Je kunt je altijd makkelijk uitschrijven.

Wie ben ik?

Als moeder van een zoon met autisme weet ik als geen ander welke frustraties je dagelijks tegenkomt. Hidde is inmiddels 8 en het is nog regelmatig zoeken naar de juiste manier om met hem te communiceren. Wel heb ik gemerkt dat tekenen de communicatie flink verbetert.

Mijn naam is Mieke de Gunst. Ik geef al jaren trainingen om mensen te leren hoe ze tekenen kunnen toepassen in de communicatie met anderen. Maar thuis tekende ik tot voor kort nooit op die manier.

Tot ik op een dag dat ik stapelgek werd van Hidde. Hij bleef maar vragen of hij op de iPad mocht.

Uit pure frustratie tekende ik voor hem welke activiteiten er eerst zouden komen, voordat hij op de iPad mocht. Zo kon hij zien wat er zou gaan gebeuren en wanneer.

En toen gebeurde er iets ongelofelijks!

Hidde keek naar de tekening, zei “oké mama” en ging lekker zitten spelen. De rest van de middag heb ik hem niet meer over de iPad gehoord.

Dit moeten meer ouders ervaren, schoot er meteen door me heen. En dat is de reden dat ik ook “teken”-trainingen ben gaan geven aan ouders of begeleiders van kinderen met autisme. Ik heb contact gezocht met autisme experts en heb inmiddels een hoop boeken gelezen over autisme. Die kennis en kunde heb ik verwerkt in de training.

Ik vind het iedere keer weer geweldig als een moeder die mijn training heeft gevolgd me vertelt dat haar kind ineens wel begrijpt wat-ie moet doen, nadat ze voor hem heeft getekend.

Ik laat je tijdens deze challenge graag de kracht van tekenen in de communicatie met jouw kind met autisme ervaren. Dus doe je mee?


"De pindakaas zit nog in mijn haar; morgen maar weer tekenen voor mijn dochter!"


Een moeder 

Hoe werkt de challenge?

In de week van 30 maart t/m 3 april 2020 geef ik elke ochtend rond 8.30 uur een Facebook live (m.u.v. de vrijdag)
in de besloten Facebook groep van de challenge. Je kunt live meekijken maar ook later op de dag terugkijken.

Later op de ochtend ontvang je ook nog een mail met de "Hoe teken je..." Facebook live video in je mailbox.
Dus ook als je geen Facebook hebt, kun je meedoen aan de challenge!

Als je wilt kun je je tekeningen delen in de besloten Facebook groep van de challenge. Ook om inspiratie op te
doen ben je daar welkom. 

Op vrijdagochtend 3 april is er geen Facebook live maar geef ik om 9.00 uur een afsluitend webinar. In het webinar  blikken we terug op de challenge en heb ik nog een aantal tips voor je! meegeef. Je moet je apart aanmelden voor het webinar. Hoe? Dat komt later wel.

Meedoen is gratis!


Waar?

Vanaf je eigen laptop of pc, lekker thuis

Wanneer?

30 maart t/m 3 april 2020

Twijfel je nog?

Bedenk eens hoe fijn het zou zijn als je altijd "weet" wat je kunt tekenen om jouw kind een goede uitleg te kunnen geven. Dat je precies datgene kunt tekenen waardoor jouw kind begrijpt wat je bedoelt? Dat is toch heerlijk! Meedoen kost je slechts 15 minuten per dag. En het tekenen? Bij deze manier van tekenen niet gaat om het mooie maar om het herkenbaar zijn van je tekeningen. Dat kun je leren want ik geloof dat iedereen kan tekenen. Tijdens de challenge neem ik je daar stap voor stap in mee.

Dus doe gewoon mee!

Schrijf je hieronder in!


De challenge is online, na aanmelding ontvang je per mail een bevestiging van je aanmelding. In aanloop naar de challenge ontvang je een aantal mailtjes ter inspiratie.

Ik zal je ook na de challenge blijven inspireren. Alleen als jij dat wilt. Je kunt je altijd makkelijk uitschrijven.


“Een echte aanrader veel tips gekregen en het tekenen viel reuze mee. Je hoeft inderdaad geen ster te zijn in tekenen om de kinderen meer duidelijk te kunnen maken.”


Miriam van der Borght 


FAQ - Veelgestelde vragen...

Voor wie is deze challenge?

Hoe werkt de challenge?

Ik kan niet goed tekenen, is dat een probleem?

Is het mogelijk om later in te stromen?

Ik heb weinig tijd. Hoeveel tijd kost de challenge?