voor ouders
Tekst

Cursus Teken het ochtendritueel

6 Lessen Easy

Over deze training

Welkom bij de cursus Teken het ochtendritueel!

Leuk dat je deelneemt aan de cursus.

In 4 dagen tijd ga jij de kracht van tekenen in de communicatie met jouw kind met autisme ervaren. We nemen het ochtendritueel als uitgangspunt omdat dit voor vele ouders een herkenbare lastige situatie is.

In onderstaande video vertel ik je in het kort hoe de cursus in elkaar zit. Veel plezier!

OPDRACHT

Voorbereiding

Als voorbereiding op de cursus wil ik je vragen om de komende dagen eens op te schrijven hoe bij jou thuis het ochtendritueel verloopt. Wat doe jij? Wat doet je kind? Wat gebeurt er zoal en wat gaat er goed? Deze opdracht gaat je helpen om het beste uit de cursus te halen. Verder heb je niks anders nodig dan wat tijd, papier en stiften!

Puntje van aandacht!

Deze cursus is gebaseerd op de 4-daagse challenge "Teken het ochtendritueel", welke ik in maart 2019 organiseerde. In de les-video's hoor je mij dan ook "challenge" zeggen in plaats van "mini-cursus". Ook  heb ik het over een winactie en over een afsluitend webinar waar je voor moet inschrijven. De winactie geldt niet meer! En voor het webinar hoef je niet in te schrijven. In de extra les 5 kun je het webinar vinden om te bekijken.

Veel plezier met de cursus!

Inhoud van de training

Alleen voor cursisten

Introductie

Alleen voor cursisten

Les 1 - eerst de basis

In deze eerste les gaan we bij het begin beginnen. Bekijk de video en teken vooral mee!
Daarna kun je aan de slag met de opdracht.

Alleen voor cursisten

Les 2 - van woord naar plaatje

In les 2  gaan we de basis die je geleerd hebt in les 1 gebruiken om symbolen te tekenen. Bekijk de video en teken vooral mee! Daarna kun je aan de slag met de opdracht.

Alleen voor cursisten

Les 3 - de ochtend stap voor stap

Nu je de basis van het tekenen in de vingers hebt en hebt nagedacht over jouw gewenste ochtendritueel, is het tijd voor de volgende stap. In deze les gaan we stap voor stap het ochtendritueel tekenen. Bekijk de video en teken vooral mee! Daarna kun je aan de slag met de opdracht.

Alleen voor cursisten

Les 4 - vorm van de tekening

In deze les vertel ik meer over de vorm waarin of waarop je kunt tekenen én heb ik een leuke tekenoefening voor je. Bekijk de video en teken vooral mee! Daarna kun je aan de slag met de opdracht.

Alleen voor cursisten

Bonus Les – samenvatting & extra tips

In deze video - wat het afsluitende webinar was van de oorspronkelijke challenge - kijk ik terug op de lessen en geef ik je nog een aantal tekentips mee.

Pen