Nooit meer zonder teken-inspiratie! 

Met gemak alledaagse voorwerpen en begrippen tekenen waardoor een kind in actie komt

Abonneer je op de "Hoe teken je..." videoserie!

  • Meer dan 150 symbolen voor alledaagse woorden en begrippen.
  • Tips voor aanpassing aan de belevingswereld van kinderen. Zodat ze de symbolen altijd herkennen. 
  • Korte video's met stap voor stap uitleg. Zo teken je makkelijk mee.

Schrijf je snel in! We beginnen 22 april


Je ontvangt 3 maanden lang elke week een video in je mailbox. Plus 1  jaar lang toegang tot de video's.

Van € 89,- voor € 69,-

Onbeperkte toegang tot de video's?


Direct onbeperkte toegang tot de video's van € 149,- voor slechts € 97,-
(plus toegang tot extra video's o.a. sinterklaas en kerst symbolen en meer symbolen van diverse thema's)

Herken je dit?

Communiceren met een kind met autisme is soms een hele uitdaging. Als ouder, juf of begeleider weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om je woorden te ondersteunen met plaatjes. Je gebruikt misschien wel pictogrammen en foto's. En toch merk je dat het niet altijd goed werkt.

Dan weer staan er teveel details op een pictogram, dan juist weer te weinig. Waardoor het kind er niets mee kan. Of op de foto staan rode regenlaarzen terwijl je kind inmiddels blauwe heeft. En dan vertikt hij het om zijn regenlaarzen aan te trekken.

Zelf tekenen dan maar!

Hoe zou het zijn als je in zulke situaties zelf zou kunnen tekenen? Gewoon simpele tekeningen waarmee je laat zien wat er moet gebeuren. Net als pictogrammen eigenlijk maar dan aangepast aan jouw kind en wat hij nodig heeft om te begrijpen wat er moet gebeuren.

Je bepaalt zelf welke details er in de tekening moeten komen zodat je kind de tekening begrijpt. Of welke kleur die regenlaarzen moeten hebben zodat je kind ze gewoon aantrekt. Dan wordt iets uitleggen een stuk eenvoudiger én leuker!

Nooit meer zonder inspiratie!

Zelf tekenen leuk maar hoe teken je dan die regenlaarzen of hoe zorg je voor de juiste hoeveelheid details? Vraag jij je regelmatig af hoe je iets kunt tekenen? Heb je behoefte aan teken-inspiratie? Dan is de "Hoe teken je" videoserie écht iets voor jou.

In de "Hoe teken je..." videoserie laat ik je graag ervaren hoe simpel het eigenlijk is om zelf tekeningen te maken om te gebruiken in de communicatie met jouw kind. Om op een leuke én effectieve manier uit te kunnen leggen wat er gaat gebeuren. Je leert heel veel nieuwe symbolen tekenen: plaatjes van alledaagse voorwerpen en begrippen. Ik doe het voor en jij tekent na. Zo simpel is het!

Abonneer je op deze inspirerende videoserie én leer...

(Speciaal voor jou als je dagelijks te maken hebt met kinderen met autisme)

In de "Hoe teken je" videoserie leer je hoe je zelf simpele tekeningen kunt maken van alledaagse voorwerpen en begrippen zodat je die kunt gebruiken om een kind uit te leggen wat er gaat gebeuren. En krijg je tips hoe je woorden omdenkt naar tekeningen. 3 maanden lang ontvang je elke week een video waarin ik het je stap voor stap voor doe en kun jij gewoon kunt natekenen.

Door de tekeningen vervolgens aan een kind te laten zien, kun je checken of de tekeningen herkenbaar zijn voor het kind. Of dat er nog details ontbreken. Kinderen geven dat vanzelf aan. Zo ontwikkel je spelenderwijs inzicht in de denkwereld van kinderen waardoor je tekenen effectief kunt in zetten om een kind door de dag te helpen. Het resultaat?


Heel veel teken-inspiratie zodat je altijd weet wat je kunt tekenen!

Concreet leer je:

  • Hoe je een aantal dagelijkse voorwerpen en begrippen op een eenvoudige manier kunt tekenen. Ik doe het je stap voor stap voor. Zo leer je in 3 maanden tijd meer dan 100 nieuwe symbolen tekenen.
  • Hoe je woorden omdenkt naar tekeningen én hoe je die tekeningen afstemt op kinderen zodat die begrijpt wat je hebt getekend.  
  • Én dat je écht wel kunt tekenen ook al denk je nu nog van niet (het hoeft namelijk niet mooi te zijn)!


Schrijf je vandaag nog in. Start 22 april


Je ontvangt 3 maanden lang elke week een video in je mailbox.
Plus 1 jaar lang toegang tot de video's.

Van  89,- voor € 69,-

Onbeperkte toegang tot de video's?


Direct onbeperkte toegang tot de video's van € 149,- voor slechts € 97,-
(plus toegang tot extra video's o.a. sinterklaas en kerst symbolen en meer symbolen van diverse thema's)


"Fijne, rustige en duidelijke uitleg! Mijn kinderen hebben geboeid mee getekend en vonden het ook super leuk. Kracht van eenvoud is heel duidelijk naar voren gekomen met wat basis technieken doen al wonderen! Bedankt"


Marieke van den Broek 

Hoe werkt de videoserie?

Op donderdag 22 april gaat de "Hoe teken je" videoserie van start. Je ontvangt dan de welkomsvideo waarin je de basis van het tekenen leert en ik je vertel hoe de serie in z'n werk gaat.  

Vrijdag 23 april ontvang je de eerste video met symbolen. Vervolgens krijg je 3 maanden lang elke week een video in je mailbox. In deze video teken ik stap voor stap symbolen voor van alledaagse voorwerpen en begrippen. Zo kun je gemakkelijk meetekenen. Elke video krijgt een thema mee; bv. de seizoenen, indeling van de dag, naar school. logeren etc. Zie verderop deze pagina een overzicht van de thema's.

Je kunt deze symbolen gebruiken in de communicatie met kinderen. Net als pictogrammen maar dan afgestemd op het kind.

In de besloten Facebook groep kun je jouw tekeningen delen, inspiratie opdoen en vragen stellen. Ook kun je hier al eerder de video's (live) bekijken en suggesties doen voor te tekenen symbolen.


Waar?

Vanaf je eigen laptop of pc, lekker thuis

Wanneer?

Van 22 april t/m 23 juli 2021

Op donderdag 22 april om 11.15 uur ontvang je de welkomsvideo. Vervolgens ontvang je elke week op vrijdagochtend een video in je mailbox.

Kosten?

Om mee te doen betaal je geen 89,- maar slechts 69,- euro inclusief btw. Je hebt een jaar lang toegang tot de video's. Dat is tot 22 april 2022! 

Twijfel je nog?

Bedenk eens hoe fijn het zou zijn als je altijd "weet" wat je kunt tekenen om jouw kind een goede uitleg te kunnen geven. Dat je precies datgene kunt tekenen waardoor jouw kind begrijpt wat je bedoelt? Dat is toch heerlijk! Meedoen kost je slechts 30 minuten per week. En het tekenen? Bij deze manier van tekenen niet gaat om het mooie maar om het herkenbaar zijn van je tekeningen. Dat kun je leren want ik geloof dat iedereen kan tekenen. Tijdens de serie neem ik je daar stap voor stap in mee.

Dus doe gewoon mee!


Schrijf je nu in. We starten op 22 april


Je ontvangt 3 maanden lang elke week een video in je mailbox


Van € 89,- voor € 69,-


“Een echte aanrader veel tips gekregen en het tekenen viel reuze mee. Je hoeft inderdaad geen ster te zijn in tekenen om de kinderen meer duidelijk te kunnen maken.”


Miriam van der Borght 


FAQ - Veelgestelde vragen...

Voor wie is deze videoserie?

Hoe werkt de videoserie?

Ik kan niet goed tekenen, is dat een probleem?

Is het mogelijk om later in te stromen?

Ik heb weinig tijd. Hoeveel tijd kost de videoserie?